Liverpool Cabar Manchester United Buru Pemain Maghribi, Sofyan Amrabat

Foto : Kosmo / Italian Football News

Perseteruan Liverpool dan Manchester United kini seakan memasuki fasa berbeza apabila The Red sekali lagi mahu mencabar Red Devils dalam usaha mendapatkan khidmat Sofyan Amrabat.

Menurut laporan, Pengurus Liverpool, Juren Klopp secara rahsia sudah pun mengadakan perbincangan dengan ejen Amrabat bagi membawa pemain itu ke Anfield dan menambah kualiti di posisi tengah pasukan.

Walaupun sudah menandatangani Alexis MacAllister dan Dominik Szoboszlai, The Red juga terdesak untuk mengukuhkan bahagian tengah memandangkan sudah kehilangan ramai pemain, Naby Keita, James Milner dan Alex Oxlade-Chamberlain.

Liverpool kini dikatakan sudah bersedia untuk mendapatkan calon ganti ketika Fabinho seakan hampir pasti meninggalkan Anfield dan kini dikaitkan dengan Liga Profesional Arab Saudi.

Antara lain, Romeo Laia, Ryan Gravenberch dan Kalvin Phillips menjadi beberapa lagi calon yang mungkin berada dalam pertimbangan Klopp untuk dibawa ke Anfield.

Amrabat menjadi nadi utama Maghribi di Piala Dunia 2022 dan Liverpool juga seakan mahukan bintang tengah lebih baik daripada Casemiro dan Christian Eriksen yang ditandatangani United.

Pengendali United, Erik Ten Hag juga sedang meneruskan usaha mendapatkan bintang Maghribi itu memandangkan beliau pernah melatih Amrabat ketika berada di kelab Belanda, FC Utrecht. 

Sumber : Kosmo